Kipfilet met oestersaus
home > kip-recepten > Kipfilet met oestersaus
Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast
Snijd de kip met het mes op de plank in dunne reepjes
Reinig mes, plank en handen direct met heet water
Verwarm de olie in de wok
Roerbak hierin de kip rondom goudbruin
Voeg de groenten toe en roerbak ca. 10 minuten
Schenk de saus erbij en voeg zout en peper naar smaak toe
Lekker met gekookte zilvervliesrijst en zoetzuur of atjar tjampoersalade
Ingrediënten voor 4 personen
600 g kipfilets
2 eetl. olie
1 grote groene paprika in reepjes
150 g champignons of paddestoelen in plakjes
2 eetl. oestersaus of oystersauce (supermarkt of toko)
1-2 eetl. kipkruiden of zout en peper
zout en peper
Nodig: scherp glad mes, plank, wok, warmtebron