Kipfilet op tropische wijze
home > kip-recepten > Kipfilet op tropische wijze
Snijd de kip klein en voeg kruiden naar smaak toe
Ook een mengsel van gemberpoeder, kerrie, peper en zout kan lekker hierbij zijn
Verwarm de olie in de wok en roerbak hierin de kip
Voeg de groenten en de likeur toe en reken ca. 10 minuten
Bestrooi met de lychees en de noten
Garneer met de carambola
Lekker met gekookte rijst en komkommersalade
Ingrediënten voor 4 personen
4 halve kipfilets of 500 g kipfiletblokjes
2 eetl. roerbakolie
1 grote schone prei in ringen
1-2 geperste teentjes knoflook
1 dl Pisang Ambon (bananen likeur) of vruchtensap
8 gepelde lychees en 100 g gemengde noten
1 carambola of sterfruit in plakjes
Nodig: glad scherp vleesmes, plank, wok, warmtebron