Kipkarbonade in kokossaus
home > kip-recepten > Kipkarbonade in kokossaus
Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de olie in de pan en bak hierin de kip rondom bruin.
Voeg alles behalve de santen, de koriander en het citroensap toe.
Plaats het deksel schuin en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg dan de santen toe en laat die 20 minuten mee stoven.
Prik in de kip om de gaarheid te controleren: helder vleessap is gaar.
Bestrooi met de koriander en giet het sap erbij.
Maak op smaak af met zout en peper.
Lekker met gekookte wilde rijst, rode gegaarde paprika met sperzieboontjes en cashewnoten.
Ingrediënten voor 4 personen
4 kipkarbonaden
2 eetl. olie
1 ui, fijngehakt
2 teentjes geperste knoflook
1½ eetl. kerriepoeder
1 eetl. gemberwortel, gehakt
1 Spaanse rode peper in ringetjes
2 pakjes santen van 2 dl
2 eetl. verse koriander
eetl. citroensap
zout en peper
Nodig: plank, braadpan, warmtebron