Kippenpoot in panade
home > kip-recepten > Kippenpoot in panade
Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast
Klop het ei los met de kruiden in het bord
Haal de kip er aan beide zijden doorheen
Strooi het paneermeel op de folie en leg hierop de kip
Schud even heen en weer zodat de kip goed is bedekt
Verwarm de boter met 2 eetl. olie in de pan
Bak hierin de kip rondom goudbruin en gaar
Gebruik een niet te hoge stand
Reken ca. 40 minuten, afhankelijk van de grootte
Verwarm de overige olie in de wok
Roerbak hierin de groenten en voeg de bonen toe
Lekker als eenpansgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
4 kippenpoten (zonder rugstuk)
1 ei en 1 eetl. kipkruiden
4 eetl. paneermeel
30 g boter of margarine
3 eetl. olie
300 g roerbakgroenten
½ l blik uitgelekte kidneybonen
Nodig: 1 diep bord, stuk aluminiumfolie, hapjespan, wok, warmtebron, vergiet