Kiprollade met fruit
home > kip-recepten > Kiprollade met fruit
Bewaar de kiprollade tot gebruik in de koelkast
Verwarm de boter in de pan op een lage stand en wentel hierin de rollade
Bak de rollade rondom goudbruin
Laat het fruit uitlekken en bewaar het sap of neem wijn
Giet het vocht langs de rand van de pan erbij
Braad de rollade gedurende 50-60 minuten
Neem de rollade dan uit de pan en laat die even rusten
Verwarm het fruit in de pan en roer de aanbaksels los
Snijd de rollade in plakken en serveer ze op een verwarmd bord
Lekker met gekookte aardappeltjes en doperwten
Ingrediënten voor 4 personen
1 kiprollade van 800-1000 gram
30 g boter of margarine
1 l blik fruitcocktail (825 g supermarkt) of vers gemengd fruit
1 dl vruchtensap of zoete witte wijn
Nodig: braadpan, warmtebron, zeef of vergiet, kommetje of litermaat