Gevulde speculaas
home > koekjes > Gevulde speculaas
Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker in een kom.
Snijd de boter hierin met twee messen klein, voeg de melk toe en kneed het geheel tot een deeg.
Neem de helft van het deeg en werk het uit op een beboterde bakplaat in de door jouw gewenste vorm; rond, driehoek, hartvormig enz.
Verdeel de amandelspijs over het deeg, laat wel een rand vrij om de andere helft er op te plakken.
Leg de tweede deeghelft erop en druk de randen goed aan.
Bestrooi het met de amandelen en bestrijk de bovenkant met de met de melk losgeroerde eidooier.
Zet de bakplaat iets onder het midden van een oven van ongeveer 150ºC.
Bak de koek in een half uur tot drie kwartier goudbruin en gaar
Ingrediënten voor 4 personen
250 gram zelfrijzend bakmeel
zout
2 eetlepels speculaaskruiden
150 gram bruine basterdsuiker
150 gram boter
300 gram amandelspijs
50 gram witte amandelen
2 eetlepels melk
1 eidooier