Honingkoekjes

home > koekjes > Honingkoekjes

Verwarm de honing zodat het iets vloeibaarder wordt. Meng er de overige ingrediënten door en kneed er een soepel deeg van. Leg het ingepakt een nacht in de koelkast.
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200°C (hetelucht 180°C).
Rol het deeg op een met bloem bestoven plank uit tot een dikte van 1/2 cm en steek er met een koekvormpje allerlei vormpjes (bijvoorbeeld hartjes) uit.
Leg ze op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met wat verdunde honing.
Bak ze 20-25 minuten in het midden van de oven.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g bloem
375 g honing
80 g suiker
50 g boter of margarine
80 g gemalen noten
(bijv. hazelnoten)
10 g koekkruiden
1 mespunt zout
1 mespunt anijspoeder
50 g rozijnen
1/2 kopje sterke koude koffie