Knabbelaartjes
home > koekjes > Knabbelaartjes
Vermeng de rozijnen met de rum, laat dit 1 uur intrekken en schep af en toe om.
Rooster in een droge koekenpan op matig vuur de havervlokken goudgeel en laat ze afkoelen.
Klop de boter, honing,suiker,zout, ei en eierdooier tot een luchtige massa.
Roer de foelie en de rozijnen met rum erdoor en vermeng dit met de gierst, de bloem en de havervlokken.
Laat het deeg circa 30 minuten bij kamertemperatuur doortrekken en wat opstijven.
Leg met behulp van 2 theelepels bergjes van het deeg op de voorbereide bakplaat.
Schuif de plaat in het midden van de voorverwarmde oven van 175ºC. en bak de knabbelaartjes in 15-20 minuten gaar
Ingrediënten voor 4 personen
75 gram rozijnen
2½ eetlepels rum
100 gram havervlokken
70 gram boter
100 gram honing
20 gram basterdsuiker
mespuntje zout
1 ei
1 eierdooier
¼ theelepel foelie
80 gram gierst
100 gram bloem
80 gram amandelstiftjes