Gesmoord varkensvlees

home > koken-met-een-wok > Gesmoord varkensvlees

Spoel het vlees onder de koude kraan af. Dep het met keukenpapier droog en verwijder de botten. Kook het vlees in een grote pan zacht in kokend water. Schep het vlees eruit en leg het 30 min. in koud water. Laat het vlees uitlekken, dep het droog en snijd het in blokjes. Verhit de plantaardige olie in een wok en roerbak de steranijs 30 sec. Voeg de bouillon, bonenpuree, sojasaus, suiker, rijstwijn en zout toe en roerbak alles 5 min. Voeg het vlees toe. Temper het vuur en roerbak het vlees 20 min. Zet het vuur hoog en laat de saus inkoken. Voeg de lente-uitjes en sesamolie toe en roerbak ze 1 min. Dien het vlees warm op. Serveer er gekookte rijst of mie, of nasi bij.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg schouderkarbonade, 6 eetl. plantaardige olie, 2 stukjes steranijs, 5 dl vleesbouillon, 85 g zoete bonenpuree, 75 ml lichte sojasaus, 2 eetl. suiker, 2,5 dl rijstwijn, ½ theel. zout, 50 g lente-uitjes in reepjes van 5 cm, 1 eetl. sesamolie