Kippenlevertjes met paprika en ui

home > koken-met-een-wok > Kippenlevertjes met paprika en ui

Kook de kippenlevertjes ca. 1 min. in ruim kokend water. Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Dep ze droog en bestrooi ze met zout en peper. Snijd de paprika’s in smalle reepjes en de uien in smalle ringen. Verhit de boter in de wok, laat hem uitbruisen en voeg dan de olie toe. Roerbak, als de olie heet genoeg is, de ui en de uitgeknepen knoflook ca. 3 min. Voeg de paprika en de kippenlevertjes toe en roerbak ca. 4 min. Roer de sherry, de mosterd en de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Warm het geheel nog 3 min. door; bestrooi het gerecht met bieslook. Lekker met gebakken (kriel)aardappeltjes en spinazie.





Ingrediënten voor 4 personen

350 g kippenlevertjes, 1 rode en 1 gele paprika, 2 uien, 20 g boter, 2 eetl. olie, 1 knoflookteen, 2 eetl. sherry, 1 eetl. fijne mosterd, 1/8 l crème fraîche, zout, peper, 1 eetl. gesnipperde bieslook