Kiproerbak met lentegroenten

home > koken-met-een-wok > Kiproerbak met lentegroenten

Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met kerriepoeder. Verdeel de uitjes in schuine stukjes van 2 cm. Haal de peultjes af. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en verdeel ze in stukken van 3 cm. Giet de maïskolfjes af en laat ze goed uitlekken. Snijd de rucola iets kleiner. Kook de peultjes en asperges 2 min, giet ze af en spoel er koud water over. Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de kipfilet 5 min. Schep de kipblokjes uit de wok. Voeg de uitjes, peultjes en asperges bij het bakvet en bak ze al omscheppend 4 min. Meng de maïskolfjes, kipblokjes en bouillon erdoor en verwarm 3 min. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de rucola vlak voor het serveren door de schotel. Lekker met pasta of gekookte krieltjes.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g kipfilet, 1 theel. kerriepoeder, 4 lente/bosuitjes, 200 g peultjes, 150 g groene asperges, 1 blikje maïskolfjes (ca. 180 g), 75 g rucola, 2 eetl. roerbakolie of zonnebloemolie, 1 dl kippenbouillon (van tablet), zout, versgemalen peper