Lever met champignons
home > koken-met-een-wok > Lever met champignons
Spoel de lever onder de koude kraan af en dep hem droog met keukenpapier. Verwijder het buitenste vel en gooi dit weg, snijd de lever in dunne reepjes. Zet ze apart. Meng in een schaal het aardappelmeel met 2 eetl. water, lichte sojasaus, rijstwijn en arachideolie. Roer de stukjes lever erdoor en laat ze 15 min. marineren. Leg intussen de waterkastanjes en peultjes 15 min. in koud water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de plantaardige olie in een wok en roerbak de lever 1 min. Haal de stukjes lever uit de wok, laat ze uitlekken en zet ze apart. Giet de olie af. Verhit de sesamolie in de wok en roerbak de gember, waterkastanjes en champignon schijfjes 1 min. Meng voor de saus de donkere sojasaus, Sha-Cha-Jiangsaus, wijn, suiker en peper in een schaal. Voeg de saus aan de wok met lever toe en roerbak alles 1 min. totdat de lever gaar en zacht is. Meng de maïzena met 5 eetl. water. Voeg dit aan de wok toe en laat het al roerende indikken. Dien de lever warm op. Lekker met witte rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g varkens-, lams of kalfslever, 1 eetl. aardappelmeel, 2 theel. lichte sojasaus, 1 theel. rijstwijn, 5 eetl. arachideolie, 200 g waterkastanjes uit blik uitgelekt en in schijfjes, 150 g champignons in plakjes gesneden, 5 dl plantaardige olie, 5 eetl. sesamolie, 10 g gemberwortel fijngehakt
voor de saus:
3 eetl. donkere sojasaus, 1 eetl. Sha-Cha-Jiangsaus, (bij de toko verkrijgbaar), 1 theel. rijstwijn, ½ theel. suiker, 2 snufjes witte peper, 1½ theel. maïzena