Roerbakschotel van peultjes en tofu
home > koken-met-een-wok > Roerbakschotel van peultjes en tofu
Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Haal de peultjes af. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Snijd de peper zonder zaadjes in stukjes. Rasp de geschilde gemberwortel. Veeg de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd ze in reepjes. Verhit de helft van de olie in een wok (of hapjespan). Bak hierin de tofublokjes rondom lichtbruin. Schep ze uit de pan. Voeg de rest van de olie toe, fruit hierin de knoflook, peper en gemberwortel 1 min. Schep de oesterzwammen en peultjes en 1 eetl. water erbij en roerbak 3 min. Voeg de tofu en de sojasaus toe en verwarm al omscheppend 2 min. De peultjes moeten beetgaar blijven. Dien het gerecht op met pandarijst en komkommersalade.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g tofu, 400 g peultjes, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, stukje gemberwortel (3 cm), 200 g oesterzwammen, 3 eetl. arachideolie of zonnebloemolie, ½ dl sojasaus