Tahoe met champignons en spinazie
home > koken-met-een-wok > Tahoe met champignons en spinazie
Snijd de tahoe in blokjes van 2 cm en zet ze apart. Borstel de champignons schoon en snijd ze in dunne schijfjes, zet ze apart. Verwijder de steeltjes van de spinazie; was de spinazie grondig. Blancheer de spinazie even in de wok. Schep de spinazie eruit en zet hem apart. Verhit de arachideolie in de wok, voeg de spinazie en bruine suiker toe en roerbak alles 1 min. Schep alles met een schuimspaan op een bord en houd het warm. Verhit de plantaardige olie in de wok en voeg de Sha-Cha-Jiangsaus, bouillon, tahoe en champignons toe. Temper het vuur en roerbak alles 5-6 min. Voeg donkere sojasaus, basterdsuiker, zout, aardappelmeel en sesamolie toe en roerbak alles tot het warm en ingedikt is. Serveer de tahoe op een bedje van gekookte spinazie. Serveer er geurige pandarijst bij.
Ingrediënten voor 4 personen
300 g tahoe (tofoe), 125 g champignons, 200 g spinazie, 3 eetl. arachideolie, snufje bruine suiker, 5 eetl. plantaardige olie, 1½ eetl. Sha-Cha-Jiangsaus, 2,5 dl groentebouillon, 2 eetl. donkere sojasaus, 1 eetl. basterdsuiker, ½ theel. zout, 1 theel. aardappelmeel, 3 eetl. sesamolie