Tahoe met courgettes en spinazie

home > koken-met-een-wok > Tahoe met courgettes en spinazie

Snijd de tahoe in blokjes van 2 cm en zet ze apart. Was de courgette, verwijder de steel en het kontje, snijd hem in kleine blokjes, en zet ze apart. Verwijder de steeltjes van de spinazie; was de spinazie grondig. Blancheer de spinazie even in de wok. Schep de spinazie eruit en zet hem apart. Verhit de arachideolie in de wok, voeg de spinazie en bruine suiker toe en roerbak alles 1 min. Schep alles met een schuimspaan op een bord en houd het warm. Verhit de plantaardige olie in de wok en voeg de Sha-Cha-Jiangsaus, bouillon, tahoe en courgette toe. Temper het vuur en roerbak alles 5-6 min. Voeg donkere sojasaus, basterdsuiker, zout, aardappelmeel en sesamolie toe en roerbak alles tot het warm en ingedikt is. Serveer de tahoe op een bedje van gekookte spinazie. Serveer er geurige pandarijst bij.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g tahoe (tofoe), 1 courgette (± 150 g), 200 g spinazie, 3 eetl. arachideolie, snufje bruine suiker, 5 eetl. plantaardige olie, 1½ eetl. Sha-Cha-Jiangsaus, 2,5 dl groentebouillon, 2 eetl. donkere sojasaus, 1 eetl. basterdsuiker, ½ theel. zout, 1 theel. aardappelmeel, 3 eetl. sesamolie