Varkensvleesreepjes met groenten

home > koken-met-een-wok > Varkensvleesreepjes met groenten

Leg de reepjes varkensvlees in een grote schaal en bestrooi ze met zout. Wrijf het zout in het vlees en laat het 5 min. intrekken. Verhit 1 eetl. olie in een wok. Temper het vuur zodra de olie walmt en roerbak het vlees en de chilipepers 4-5 min. Voeg de resterende olie toe en blijf roerbakken tot het vlees knapperig is. Voeg eerst azijn toe en roerbak tot die verdampt is, voeg dan de selderij, wortels, prei en knoflook toe en roerbak het geheel weer 2 min. Meng in een kleine schaal de sojasauzen, wijn of sherry, suiker en zwarte peper. Giet de saus over het vlees en roerbak het 2 min. Dien het gerecht direct op. Serveer er gekookte rijst en kroepoek bij.





Ingrediënten voor 4 personen

225 g mager varkensvlees in dunne repen, ½ theel.zout, 4 eetl. plantaardige olie, 1 rode en 1 groene chilipeper doormidden, zonder zaadjes en in repen, 1 theel. azijn, 1 stengel selderij in reepjes van 5 cm., 2 wortels in reepjes van 5 cm. 1 prei alleen het witte gedeelte in dunne repen van 5 cm., 2 teentjes knoflook fijngehakt, 1 theel. lichte sojasaus, 1 theel. donkere sojasaus, 2 theel. rijstwijn of droge sherry, 1 theel. basterdsuiker, ½ theel. versgemalen zwarte peper