Boeuf Bourguignon
home > koken-met-wijn > Boeuf Bourguignon
Hak de uien grof, snijd de runderriblappen in grote stukken en pel het knoflookteentje
Verhit de boter en fruit de uien goudbruin
Voeg de stukken runderriblap en het knoflookteentje toe
Bestrooi met bloem als het vlees bruin is en laat 3 minuten bakken
Blus af met 1,5 dl water en stevige rode wijn en breng aan de kook
Breng op smaak met het runderbouillonblokje en peper
Leg er het kruidenboeket bij en laat afgedekt ca. 3 uur op heel laag vuur stoven
Neem hierna het deksel van de pan en laat op halfhoog vuur de saus iets inkoken.
Lekker met stokbrood.
Ingrediënten voor 4 personen
50 g boter
5 uien
1 kg runderriblappen
1 knoflookteentje
2 el bloem
5 dl rode wijn
1 runderbouillonblokje
(versgemalen) peper
kruidenboeket (1 laurierblaadje, 1 takje tijm, 1 takje peterselie)