Gebakken schol met spizazie, olijven en tomaten
home > koken-met-wijn > Gebakken schol met spizazie, olijven en tomaten
Pel de knoflook en snijd ze in dunne plakjes
Was de spinazie en verwijder de steeltjes.
Verwarm de oven voor op 200°C
Gebruik een klein bakblik of braadpan, waarin de filets dicht tegen elkaar aan moeten liggen (nog niet erin leggen)
Zet het blik of de braadpan op een matig vuur op het gasfornuis, sprenkel er wat olijfolie in en bak de knoflook
langzaam tot hij zacht is.
Voeg als de knoflook begint te kleuren de wijn toe, laat 1 minuut koken en doe dan de tomaten met vocht erbij.
Maak de tomaten stuk met een lepel, zet het vuur laag en laat even pruttelen terwijl je de schol gaat voorbereiden.
Hak of pureer de olijven, basilicum en ansjovisfilets fijn en doe er wat olijfolie bij om het tot een smeuige, goed
smeerbare pasta te maken.
Leg de scholfilets op een plank op de kant waar het vel gezeten heeft en bestrooi ze met zwarte peper.
Verdeel de pasta in vieren en smeer die op de filets.
Rol elke filet vanaf de staart op en prik hem vast met 2 cocktailprikkers en smeer de filets lichtjes in met olijfolie.
Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper en leg de opgerolde filets naast elkaar bovenop de saus.
Zet ze in de oven en bak ze 15 minuten.
Schep de vis over op 4 warme borden en zet de saus op het vuur en laat het koken.
Roer de spinazie erdoor en laat het 1 minuutje koken.
Schep de saus naast de vis.
Lekker met rijst
Ingrediënten voor 4 personen
olijfolie extra vierge
2 tenen knoflook
1 wijnglas witte wijn
2 blikken gepelde tomaten van 400 gram per stuk
150 gram zwarte olijven zonder pit
1 flinke handvol verse basilicum
2 ansjovisfilets
4 scholfilets van elk 200 gram zonder vel
zout
zwarte peper
400 gram verse spinazie
8 cocktailprikkers