Spaghetti met pittige tomaten-mosselsaus en basilicum
home > koken-met-wijn > Spaghetti met pittige tomaten-mosselsaus en basilicum
Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water. Kapotte schelpen verwijderen.
Mosselen met laurier in grote pan leggen en witte wijn erbij gieten. Mosselen afgedekt 5-8 min. op hoog vuur gaar koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen weggooien. Van de helft van de mosselen schelpen verwijderen. Rest van mosseln in kookvocht laten. Alle mosselen tot bereiding op koele plek zetten.
Knoflook pellen en snipperen, chilipepertje heel fijn snijden. In pan olie verwarmen en hierin knoflook en chilipeper 1 minuut fruiten. Tomaten met sap en 1 dl van mosselvocht toevoegen. Saus op middelhoog vuur 15 min tot helft laten inkoken. Mosselen zonder schelp laatste 2 min. meewarmen in saus. Mosselen in schelp in mosselvocht verwarmen. Intussen spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op verpakking in ruim water met zout beetgaar koken. Spaghetti afgieten en met mosseltomatensaus mengen. Grote blaadjes van basilicum kleinscheuren. Basilicum en mosselen in schelp door pasta mengen.
Serveertips:
Direct serveren. Lekker met een ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijn bijvoorbeeld Montana Marlborough Sauvignon Blanc.
Ingrediënten voor 4 personen
1 bak verse mosselen a 2 kilo
1 laurierblaadje
2 dl droge witte wijn
2 tenen knoflook
1 gedroogd chilipepertje (silvo)
2 el olijfolie
1 blik tomatenblokjes a 400 g
400 g spaghetti
1 zakje verse basilicum