Vissoep met gerookte zalm
home > koken-met-wijn > Vissoep met gerookte zalm
Lenteuitjes schoonmaken en juliene snijden.
De tomaat ontvellen en het vruchtvlees in stukjes snijden.
De bouillon met de witte wijn aan de kook brengen.
De vis met de tomaaten lenteui een 5 tal minuten zachtjes koken in de bouillon.
De bouillon zeven. Het vismengsel met de grookte zalm in een foodprocessor doen en pureren. (hou wel vier reepjes zalm achter voor de garnering.
In een soep pan de boter smelten en met de bloem een blonde roux maken.
Doe de bouillon er in een keer bij en sla goed door met de garde. Laat de soep een min. of 10 zachtjes koken tot de bloem gaar is.
Doer er dan de vispuree bij en roer zachtjes door.
Hierna de zure room met wat bouillon glad roeren ebij de soep doen.
De soep op smaak brengen met evt. wat zout en peper.
Serveertips:
Schep de soep op de borden en garneer met dille en een reepje zalm.
Ingrediënten voor 4 personen
2 lente uitjes, 300 g visfilet (naar keuze doch geen vette vis), 2 dl witte wijn, 150 g gerookte zalm, 8 dl vis of court-bouillon, 40 g boter, 40 g bloem, 1,5 dl zure room, 2 eetl. fijn gehakte dille, zout en peper.