Gegrilde zalmfilet met groenepepersaus en gegratineerde schorseneren

home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Gegrilde zalmfilet met groenepepersaus en gegratineerde schorseneren

Verwarm de grill voor.
Borstel de schorseneren onder water schoon en verwijder de schil met een
dunschiller.
Snijd ze in stukjes van 5 cm en kook ze in water met zout en citroensap gaar.
Zet voor de saus de slagroom op met de visbouillon, voeg de groene
peperkorrels toe en laat dit een beetje inkoken.
Breng de saus op smaak met zout en gehakte peterselie en bind hem eventueel
bij met allesbinder.
Verwarm een grillpan, bestrijk hem met olijfolie en ban de zalmfilets hierop
mooi bruin.
Laat de schorseneren goed uitlekken, leg ze in een ovenschaal, bestrooi ze
met zwarte peper en de geraspte kaas en zet de schaal vlak onder het
warmte-element in de oven tot de kaas is gesmolten.
Serveer met aardappelpuree.
Schorseneren worden ook wel Hollandse winterasperges genoemd. Ze zijn vooral
verkrijgbaar in de maanden oktober en november.
Het zijn lange, vrij dunne wortels en bij het kopen moet je erop letten dat
de wortels recht zijn en niet taai en vezelig; als je ze doorbreekt, moet er
een melkachtig vocht uit komen.
Het is een beetje een vies werkje om ze schoon te maken, maar als je dat voor
lief neemt, heb je een bijzonder en erg lekker groentegarnituur.





Ingrediënten voor 4 personen

700 g schorseneren
zout
citroensap
peterselie
4 stukjes zalmfilet van 175 g
4 eetlepels olijfolie
versgemalen zwarte peper
15 g geraspte jongbelegen kaas
Voor de groenepepersaus:
2,5 dl slagroom
1,5 dl visbouillon
2 eetlepels groene peperkorrels
versgemalen zwarte peper