Gerookte makreelsalade met boerenkaas en nieuwe aardappelen
home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Gerookte makreelsalade met boerenkaas en nieuwe aardappelen
Prik de aardappelen met een vork in en laat ze in de magnetron op vol vermogen
in 5 minuten garen. Laat ze afkoelen.
Snijd de makreelfilets in stukjes, de komkommer en de kaas in blokjes en de
aardappelen in partjes en meng dit alles door elkaar.
Voeg de veldsla en de crème fraîche toe en breng op smaak met citroensap,
peper en zout.
Serveer met stokbrood.
Ik beweer altijd dat ik niet van gekookte aardappelen houd, maar dat is niet
helemaal waar. Kruimig kokende aardappelen vind ik inderdaad niet echt lekker,
maar in de schil gekookte nieuwe aardappelen vind ik heerlijk.
Het verschil tussen de aardappelsoorten zit in het zetmeelgehalte, nieuwe
aardappelen bevatten minder zetmeel en meer vocht, waardoor ze steviger zijn
en meer smaak hebben.
Ingrediënten voor 4 personen
300 g nieuwe aardappelen
2 gerookte makreelfilets
0,5 komkommer
200 g boerenkaas met tuinkruiden
250 g veldsla
2 dl crème fraîche
citroensap
zwarte peper en zout