Kabeljauw met peultjes
home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Kabeljauw met peultjes
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
Snijd de prei in ringen, de courgette in plakjes, haal de peultjes af en
verdeel alles in de ovenschaal.
Leg de kabeljauwfilet erbovenop en giet de bouillon en de witte wijn erbij.
Bestrooi met gehakte tijm, peper en zout.
Zet de schaal in de oven en laat de vis in 15 minuten garen.
Serveer met gekookte nieuwe aardappelen.
Kabeljauw is in Nederland een erg populaire vissoort, die vele bereidingen
kent. Echte verse kabeljauw met wat peper en zout uit de oven is al heerlijk,
maar als je de vis samen met de groenten en kruiden bereidt, krijgt het
visvlees een extra lekkere, volle en kruidige smaak.
Ingrediënten voor 4 personen
boter om in te vetten
1 prei
1 courgette
125 g peultjes
500 g kabeljauwfilet
2 dl bouillon
1 dl droge witte wijn
verse tijm
peper en zout