Kalfsoesters met mosterdsaus
home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Kalfsoesters met mosterdsaus
Pel en snipper de sjalotjes voor de mosterdsaus.
Smelt de boter in een diepe pan en fruit de sjalot hierin.
Voeg de bloem toe, meng deze goed met de boter en giet er al roerend beetje
bij beetje de bouillon bij.
Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.
Verwarm de boter in een koekenpan tot hij lichtbruin is en bak de
kalfsoesters hierin in circa 10 minuten mooi bruin en gaar.
Roer de mosterd en de crème fraîche door de saus en breng hem op smaak met
balsamico, citroensap, gehakte dragon, peper en zout.
Serveer de kalfsoesters met de mosterdsaus, gebakken krieltjes en salade.
Mosterd is gemalen mosterdzaad, vermengd met azijn, zout en kruiden of
specerijen. Er zijn vele soorten mosterd te koop en die verschillen per merk
vaak veel van elkaar, omdat ze allemaal volgens een ander recept worden gemaakt.
Heel erg lekker om ook eens te proberen is de Franse groene mosterd die met
gehakte groene kruiden is vermengd.
Ingrediënten voor 4 personen
4 kalfsoesters
25 g boter
Voor de mosterdsaus:
2 sjalotjes
15 g boter
20 g bloem
3 dl bouillon
4 eetlepels mosterd
2 dl crème fraîche
scheutje balsamicoazijn
citroensap
dragon
peper en zout