Kipfilet met kaas-roomvulling op pasta
home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Kipfilet met kaas-roomvulling op pasta
Knip het bieslook en meng dit samen met de kaas door de zure room, breng op
smaak met peper en doe het mengsel in een spuitzak.
Snijd de kipfilets in, spuit de vulling erin en sluit de filets met een
cocktailprikker.
Verwarm de boter in een koekenpan tot hij niet meer schuimt.
Bak de kipfilets hierin in circa 20 minuten rondom bruin en gaar.
Kook de tagliatelle in kokend water met zout beetgaar.
Blancheer de peultjes kort in kokend water met zout.
Snijd de bosuitjes in fijne ringetjes en de kerstomaatjes in vieren.
Giet de tagliatelle af, meng de groenten erdoor en roer er de overgebleven
vulling doorheen.
Serveer de gevulde kipfilets op de pasta.
Stel, je krijgt gasten en je maakt een chic diner dat niet echt geschikt is
voor kinderen, maar je wilt de kinderen ook iets bijzonders voorzetten. Dan is
dit recept misschien wel een leuk ideetje. Je kunt namelijk alles zo ver
voorbereiden dat je vlak voor het eten alleen de gevulde, rondom aangebakken
kipfilets in de oven hoeft te garen en de tagliatelle even koken en deze
mengen met de gesneden groenten.
De smaken van dit gerecht zijn heel zacht, dus het zal zeker in de smaak vallen!
Ingrediënten voor 4 personen
Verse bieslook
150 g geraspte kaas
1½ dl zure room
peper en zout
4 kipfilets
50 g boter
400 g tagliatelle
150 g peultjes
2 bosuitjes
1 doosje kerstomaatjes