Maaltijdsalade met rougetfilets en gamba's
home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Maaltijdsalade met rougetfilets en gamba's
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een bakplaat in.
Pel voor de dressing de sjalot en de knoflook en snijd ze heel fijn; doe dit
in een mengkom.
Voeg een scheutje balsamicoazijn, een scheut olijfolie en peper en zout toe
en meng dit door elkaar.
Pluk de slasoorten en meng er een deel van de dressing door.
Verwijder het zaad van de tomaten, snijd de tomaten in partjes en voeg deze
met de maïs aan de salade toe.
Bestrooi de visfilets en de gamba’s met peper en zout en leg ze op de
bakplaat.
Bak ze in de oven in 5 minuten gaar.
Verdeel de salade in het midden van vier borden, leg er steeds 3 gamba’s met
de staarten omhoog tegenaan, leg daar 3 rougetfilets omheen en besprenkel het
geheel met de rest van de dressing.
Geef er warm Turks brood en boter bij.
Een echte goede dressing maken leerde ik pas toen ik met de koksopleiding
begon; daarvoor maakte ik de salade altijd met een beetje slasaus aan, omdat
ik gewoon niet beter wist.
De eerste dressing die ik moest maken, was een French dressing met mosterd,
knoflook, gehakte ui en verse kruiden en hoe vaker ik het moest maken, hoe
meer plezier ik in het perfect op smaak brengen kreeg, bijvoorbeeld door er
wat honing, een scheutje gembervocht of wat citroensap aan toe te voegen.
De simpelste, maar ook mooiste dressing die ik ben tegengekomen, is de
dressing uit dit recept. Het is een dressing die juist niet goed moet worden
vermengd waardoor je op het bord de balsamicodruppeltjes in de olijfolie ziet
liggen.
Ingrediënten voor 4 personen
boter om in te vetten
1 sjalotje
1 teentje knoflook
3 eetlepels balsamicoazijn
9 eetlepels olijfolie
zout en versgemalen peper
1 krop friséesla
1 krop rode sla
3 trostomaten
150 g minimaïs
12 rougetfilets
12 gamba’s