Pompoensoep met zure room

home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Pompoensoep met zure room

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Snijd de pompoen in blokjes en de bleekselderij in plakjes.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Breng de bouillon aan de kook en voeg de aardappelen en de groenten toe.
Laat dit 15 minuten doorkoken tot de aardappelen en de groenten goed gaar
zijn en pureer de soep met de staafmixer.
Breng op smaak met zout, peper en gehakte koriander en schep vlak voor het
opdienen een eetlepel zure room in de soep.
Dit is een heel snelle manier om pompoensoep te maken, maar als je er wat meer
tijd aan kunt besteden, kun je de soep ook in de pompoen bereiden.
Volg hetzelfde recept, maar hol nu een hele pompoen uit. Doe het voorzichtig,
want hij mag niet gaan lekken.
Snijd de groenten wat grover, doe ze in de pompoen en giet de bouillon erbij.
Zet de pompoen dan in de op 180°C voorverwarmde oven en laat de inhoud in 30
á 45 minuten goed gaar worden.
Pureer de soep, breng op smaak als boven en serveer hem in de pompoen zelf.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g aardappelen
400 g schoongemaakte pompoen
2 stengels bleekselderij
4 tomaten
3/4 liter kippenbouillon
zout en versgemalen zwarte peper
gehakte koriander
zure room