Salade met nieuwe haring

home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Salade met nieuwe haring

Snijd de haringfilets in drie stukken, de bieten in plakken en de aardappelen
en de augurk in blokjes.
Snijd de ui en de peterselie fijn.
Meng de aardappel- en augurkblokjes, de ui en de peterselie door de zure room
en breng de salade op smaak met peper en zout.
Leg aan de buitenkant van vier borden dakpansgewijs de stukjes haring en de
plakjes biet. Leg in het midden een toefje veldsla en schep daarop wat van de
aardappelsalade.
Serveer met roggebrood.
De tweede helft van mei is het weer zo ver, dan ligt de Hollandse Nieuwe weer
bij de visboer.
Deze haring, ook wel maatjesharing genoemd, bevat nog geen hom en kuit en is
tot en met september verkrijgbaar.
De haringen die je de rest van het jaar kunt kopen, zijn stugger, minder vet
en ook minder smakelijk.
Dus haring is bij uitstek een visje om in de lente of in de zomer te eten.





Ingrediënten voor 4 personen

4 nieuwe haringen
4 kleine gekookte bietjes
200 g gekookte aardappelen
1 augurk
1 ui
peterselie
2 dl zure room
peper en zout
100 g veldsla