Tongrolletjes met venkel
home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Tongrolletjes met venkel
Maak de venkelknollen schoon. Snijd de stengels vlak boven de knol af,
verwijder lelijke rokken; snijd de knollen in vieren. Houd het venkelgroen apart.
Leg op elke tongfilet een plakje zalm en rol de filets op met de zalm
binnenin; steek steeds drie rolletjes aan een lange cocktailprikker.
Verwarm de visbouillon tot tegen de kook aan en pocheer de vis circa 10 minuten.
Breng in een pan ruim water met een beetje zout en een scheutje olijfolie aan
de kook en kook de tagliatelle hierin beetgaar.
Verhit een grillpan en gril de venkel erop; bestrooi ze met peper en zout.
Verwarm de slagroom met de witte wijn in een pan en voeg wat pernod en gehakt
venkelgroen toe.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Serveer de tongrolletjes met de saus en de tagliatelle.
Bijna op iedere menukaart kom je wel een gerecht met tongrolletjes tegen en
dat is niet zo vreemd. Tong is een platvis en heeft dus prachtige dunne filets
die zich uitstekend lenen om op te rollen. Als je voor meer mensen moet koken,
is dit een perfect gerecht, omdat je de rolletjes van tevoren kunt
voorbereiden en ze daarna maar 10 minuten in de bouillon hoeft te garen.
een heel snel visgerecht dus.
Ingrediënten voor 4 personen
4 venkelknollen
12 dunne tongfilets
100 g gerookte zalm, in plakken
1 liter visbouillon
300 g tagliatelle
zout
2 eetlepels olijfolie
versgemalen peper
2 dl slagroom
scheutje witte wijn
scheutje pernod