Tournedos van zeewolf met katenspek en roergebakken Chinese kool
home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Tournedos van zeewolf met katenspek en roergebakken Chinese kool
Rol de visfilets op, wikkel om elke rol 2 plakjes spek en zet dit met een
cocktailprikker vast.
Verwarm de boter in een koekenpan tot hij niet meer schuimt en bak de
tournedos rondom bruin en gaar; bestrooi ze met zout en peper.
Snijd de kool en de paprika in reepjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui met de knoflook en het gemberpoeder.
Voeg de paprika met de gewassen kool met aanhangend water toe en blijf dit
roerbakken tot alles gaar is.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de tournedos met de groenten en aardappelpuree.
Het schoonmaken van vis is ook een onderdeel van de koksopleiding en de
allereerste keer dat ik daaraan moest geloven, kreeg ik een zeewolf van een
meter voor m’n neus met alles nog erop en eraan.
Nu is zeewolf één van mijn lievelingsvissen, omdat het vlees heel erg stevig
is, maar echt moeders mooiste is hij niet: een monsterlijke kop met grote
scherpe tanden en een groot lijf, best raar als je daar je mes in moet zetten.
Ingrediënten voor 4 personen
4 stukken zeewolffilet van 125 g
8 plakjes katenspek
25 g boter
zout en versgemalen peper
1 Chinese kool
1 rode paprika
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels plantaardige olie
1 theelepel gemberpoeder