Varkenshaas met bacon en perzik
home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Varkenshaas met bacon en perzik
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd elke varkenshaas in drie stukken, smeer deze in met de kruidenkaas en
wikkel de plakjes bacon eromheen.
Verhit de boter met de olie in een koekenpan en bak de pakketjes rondom
bruin; blus af met een scheutje cognac en wat sap van de perziken.
Doe het vlees met de jus in een ovenschaal en leg de uitgelekte
perzikschijfjes erbij.
Bestrooi alles naar smaak met zwarte peper en laat het vlees in de oven 10
minuten garen.
Geef hier een eenvoudige witlofsalade en gebakken krielaardappeltjes bij.
Dit is een erg geschikt gerecht als je niet uitblinkt in koken, maar toch eens
met een bijzonder gerecht voor de dag wilt komen.
Het is een heel simpele bereiding die bijna niet kan mislukken en je kunt ook
goed variëren door het gerecht bijvoorbeeld eens met kalkoenfilet en ananas te
maken.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g varkenshaas
100 g kruidenkaas met knoflook
150 g bacon, in plakjes
klontje roomboter
4 eetlepels olijfolie
scheutje cognac
1 blik perzikschijfjes op sap (150 g)
versgemalen zwarte peper