Eiercurry
home > maleis-koken > Eiercurry
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste
teentjes knoflook 3 minuten. Roer de kerrie door het uimengsel. Voeg de stukjes
tomaat, het water, de santen en wat zout toe. Breng het geheel aan de kook. Draai
de hittebron laag en laat alles zonder deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de gehalveerde eieren toe en laat de curry nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Serveer de eiercurry bestrooid met de Fijngehakte peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen
4 eetlepels olie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 eetlepel kerrie
4 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
2 ½ dl water
25 g santen
zout
8 gepelde en gehalveerde hardgekookte eieren
2 eetlepels fijngehakte peterselie