Eieren in kokossaus
home > maleis-koken > Eieren in kokossaus
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste
teentjes knoflook 3 minuten. Voeg de sambal, de geraspte gemberwortel en de
kurkuma toe en fruit deze even mee. Voeg het water, de santen en wat zout toe.
Breng de saus aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de saus 10 minuten
zachtjes koken. Leg de gepelde eieren in de saus. Laat alles nog ca. 10 minuten
zachtjes doorkoken tot de eieren warm zijn en de saus enigszins is gebonden.
Ingrediënten voor 4 personen
3 eetlepels olie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
3 uitgeperste teentjes knoflook
1 eetlepel sambal
2 theelepels geraspte verse gemberwortel
½ theelepel kurkuma
2 ½ dl water
50 g santen
zout
8 gepelde, hardgekookte eieren