Gegrilleerde zoete eend
home > maleis-koken > Gegrilleerde zoete eend
Breng de eendehelften met het water, de azijn, de suiker, het uitgeperste teentje
knoflook, het vijfkruidenpoeder, de kaneel, de anijs, het nagelgruis en wat zout en
peper in een pan aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en
laat alles 30 minuten zachtjes koken. Neem het deksel van de pan af en laat de
stukken eend bij matige hitte doorkoken tot alle vocht is verdampt. Neem de stukken
eend uit de pan en grilleer ze onder regelmatig bestrijken met de olie ca. 20 minuten
onder de voorverwarmde ovengrill tot het vel mooi bruin en knapperig is. Verdeel de
stukken eend in porties en leg ze op een schaal.
Ingrediënten voor 4 personen
1 overlangs doormidden gesneden eend van ca. 1 ½ kg
5 dl water
1 dl azijn
35 g suiker
1 uitgeperst teentje knoflook
2 theelepels vijfkruidenpoeder
mespuntje kaneel
mespuntje gemalen anijs
mespuntje nagelgruis
zout
peper
6 eetlepels olie