Gesmoorde groenten met sojasaus

home > maleis-koken > Gesmoorde groenten met sojasaus

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uitgeperste teentjes knoflook 2 minuten.
Voeg de plakjes wortel, de peultjes en de plakjes champignon toe en fruit alles onder
voortdurend omscheppen 3 minuten. Voeg de stukjes bamboescheut en de
maïskorrels toe en fruit alles nog 3 minuten. Voeg de sojasaus, de sherry, de suiker
en wat zout en peper toe. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat
alles ca. 10 minuten zachtjes smoren tot de groenten bijna gaar zijn. Maak de
maïzena in een kommetje aan met wat water en bind met dit mengsel het gerecht.
Serveer de groenteschotel gegarneerd met de fijngehakte lenteuitjes.





Ingrediënten voor 4 personen

4 eetlepels olie
2 uitgeperste teentjes knoflook
100 g geschrapte en in plakjes gesneden worteltjes
100 g schoongemaakte peulijes
150 g in plakjes gesneden champignons
100 g in stukjes gesneden bamboescheuten (uit blik)
100 g maiskorrels uit blik, uitgelekt
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel droge sherry
½ theelepel suiker
zout
peper
1 eetlepel maïzena
2 fijngehakte lenteuitjes