Gestoofd lamsvlees
home > maleis-koken > Gestoofd lamsvlees
Schep de blokjes vlees in een kom dooreen met de uitgeperste teentjes knoflook, de
fijngehakte groene pepers, de komijn, het gemberpoeder, de kurkuma, de suiker en
wat zout en peper. Laat het vlees ca. 1 uur op een koele plaats staan. Verhit de
boter in een pan en bak hierin de blokjes vlees met de kruiden 3 minuten. Voeg de
kleingesneden ui toe en bak alles onder voortdurend omscheppen lichtbruin. Voeg
het water en de tomatenketchup toe en breng het geheel aan de kook. Draai de
hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees ca. of 1 uur zachtjes
sudderen tot het praktisch gaar is. Roer de koffiemelk door het gerecht en laat alles
zonder deksel op de pan nog ca. 30 minuten doorsudderen tot het vlees volkomen
gaar is en de saus is gebonden.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g in blokjes gesneden lamslappen
4 uitgeperste teentjes knoflook
2 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en
fijngehakte groene pepers
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel gemberpoeder
½ theelepel kurkuma
1 eetlepel suiker
zout
peper
50 g boter
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
3 dl water
½ dl tomatenketchup
1 dl koffiemelk