Gestoofde komkommer met kerriesaus

home > maleis-koken > Gestoofde komkommer met kerriesaus

Breng het water met de santen, de kerrie en wat zout en peper in een pan aan de
kook. Voeg de blokjes komkommer toe. Draai de hittebron laag en laat de
komkommer zonder deksel op de pan ca. 10 minuten zachtjes koken tot hij zacht is
en de saus is ingedikt. Leg de blokjes komkommer op een schaal en schenk er de
kerriesaus over. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uitgeperste teentjes
knoflook, de fijngehakte rode pepers en de komijn 3 minuten. Verdeel het
knoflook-pepermengsel over de komkommer.





Ingrediënten voor 4 personen

1 dl water
50 g santen
2 theelepels kerrie
zout
peper
1 in blokjes gesneden grote komkommer
2 eetlepels olie
4 uitgeperste teenijes knoflook
2 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en
fijngehakte rode pepers
1 theelepel gemalen komijn