Kip in kerrie-kokossaus
home > maleis-koken > Kip in kerrie-kokossaus
Bestrooi de stukjes kip met wat zout en peper. Verhit de olie in een pan en bak
hierin de stukjes kip rondom lichtbruin. Voeg de kleingesneden ui en de uitgeperste
teentjes knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de kerrie, het water, de
stukjes tomaat en de santen toe. Breng het geheel onder regelmatig roeren aan de
kook. Draai de hittebron laag en laat de stukjes kip zonder deksel op de pan ca. 45
minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn en het stoofvocht praktisch is verdampt.
Ingrediënten voor 4 personen
1 in acht stukjes verdeelde kip van ca 1250 g
zout
peper
4 eetlepels olie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 eetlepels kerrie
3 dl water
4 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
25 g santen