Kip in tomatensaus
home > maleis-koken > Kip in tomatensaus
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste
teentjes knoflook 3 minuten. Voeg de kerrie en het gemberpoeder toe en roer alles
goed dooreen. Wentel de stukken kip door het ui-kerriemengsel en bak ze bij weinig
hitte 5 minuten. Voeg het water, de tomatenpuree en wat zout toe. Breng het geheel
aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken
kip ca. 45 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn. Voeg de plakjes champignon
toe en laat alles nog 5 minuten doorsudderen. Leg de stukken kip op een schaal en
schenk er de saus over.
Ingrediënten voor 4 personen
3 eetlepels olie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
3 uitgeperste teenijes knoflook
1 eetlepel kerrie
2 theelepels gemberpoeder
1 in vier stukken verdeelde kip van ca 1250 g
3 dl water
3 eetlepels tomatenpuree
zout
250 g in plakjes gesneden champignons