Kip in yoghurtsaus
home > maleis-koken > Kip in yoghurtsaus
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui, de uitgeperste teentjes
knoflook en de fijngehakte rode peper 3 minuten. Voeg de stukken kip toe en bak
deze bij matige hitte rondom lichtbruin. Voeg de yoghurt, de tomaten met het sap uit
het blik, het gemberpoeder, de kardemom, de kurkuma, de kaneel, het nagelgruis,
het laurierblad en wat zout toe. Schep alles dooreen en breng het geheel aan de
kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip ca.
45 minuten zachtjes sudderen tol ze gaar zijn. Leg de stukken kip in een schaal en
schenk er de yoghurtsaus over.
Ingrediënten voor 4 personen
4 eetlepels olie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 uitgeperste teenijes knoflook
1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper
1 in vier stukken verdeelde kip van ca 1250 g
3 dl yoghurt
1 blik ontvelde tomaten à ca 450 g
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel gemalen kardemom
1 theelepel kurkuma
½ theelepel kaneel
½ theelepel nagelgruis
1 laurierblad
zout