Kip met rode pepers

home > maleis-koken > Kip met rode pepers

Verhit de boter met de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui, de
uitgeperste teentjes knoflook en de geraspte gemberwortel 3 minuten. Voeg de
stukjes kip toe en bak deze rondom lichtbruin. Voeg de fijngehakte rode pepers en
de kurkuma toe en schep alles goed dooreen. Voeg het water, het citroensap en wat
zout toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en laat alles
zonder deksel op de pan ca. 45 minuten zachtjes sudderen tot de stukjes kip gaar
zijn en het kookvocht volledig is verdampt.





Ingrediënten voor 4 personen

50 g boter
1 eetlepel olie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 theelepels geraspte verse gemberwortel
1 in acht stukjes verdeelde kip van ca 1250 g
5 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en
fijngehakte rode pepers
½ theelepel kurkuma
1 ½ dl water
2 eetlepels citroensap
zout