Kip met zoetzure saus
home > maleis-koken > Kip met zoetzure saus
Vermeng de uitgeperste teentjes knoflook in een kommetje met wat zout en peper en
de ve-tsin. Bestrijk de stukjes kip met het knoflookmengsel en laat ze ca. 30 minuten
op een koele plaats staan. Wentel de stukjes kip door de maïzena. Verhit de olie in
een koekenpan en bak hierin bij matige hitte de stukjes kip in ca. 30 minuten mooi
bruin en gaar. Maak intussen de saus: Breng de tomatenketchup met de sojasaus,
de sesamolie, de azijn en de suiker onder voortdurend roeren in een pannetje aan
de kook. Houd de saus warm. Leg de stukjes kip op een schaal en schenk er de
zoetzure saus over.
Ingrediënten voor 4 personen
3 uitgeperste teentjes knoflook
zout
peper
mespuntje ve-tsin
1 in acht stukjes verdeelde kip van ca 1 kg
5 eetlepels maïzena
5 eetlepels olie
3 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel sojasaus 1 eetlepel sesamolie
2 theelepels azijn 1 eetlepel suiker