Kip van de kapitein
home > maleis-koken > Kip van de kapitein
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien en de uitgeperste
teentjes knoflook 3 minuten. Voeg de fijngehakte groene pepers en de geraspte
gemberwortel toe en fruit alles onder regelmatig omscheppen nog 2 minuten. Voeg
de stukjes kip toe en bak deze rondom lichtbruin. Voeg het water, de santen, de
kurkuma en wat zout toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en
laat de stukjes kip zonder deksel op de pan ca. 45 minuten zachtjes sudderen tot ze
gaar zijn en het stoofvocht tot een dikke saus is gereduceerd. Leg de stukjes kip op
een schaal en schenk er de saus over. Bestrooi het gerecht met het
amandelschaafsel.
Ingrediënten voor 4 personen
50 g boter
2 schoongemaakte en
kleingesneden uien
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 schoongemaakte, van de
zaadjes ontdane en fijngehakte
groene pepers
2 theelepels geraspte verse
gemberwortel
1 in acht stukjes verdeelde kip
van ca 1250 g
3 dl water
25 g santen
1 theelepel kurkuma
zout
25 g amandelschaafsel