Kipcurry met aardappelen
home > maleis-koken > Kipcurry met aardappelen
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien, de uitgeperste
teentjes knoflook en de fijngehakte rode pepers 3 minuten. Roer de kerrie door het
mengsel. Voeg de stukjes kip, het water, de santen en wat zout en peper toe. Breng
het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat
de stukjes kip 25 minuten zachtjes sudderen. Voeg de blokjes aardappel toe en laat
alles zonder deksel op de pan nog ca. 20 minuten doorsudderen tot de stukjes kip
en de blokjes aardappel gaar zijn en de saus gedeeltelijk is ingekookt. Roer het
citroensap door het gerecht. Serveer de stukjes kip in de saus.
Ingrediënten voor 4 personen
4 eetlepels olie
2 schoongemaakte en kleingesneden uien
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en
fijngehakte rode pepers
1 eetlepel kerrie
1 in acht stukjes verdeelde kip van ca 1250 g
4 dl water
25 g santen
zout
peper
500 g geschilde en in blokjes gesneden
aardappelen
3 eetlepels citroensap