Kippensoep

home > maleis-koken > Kippensoep

Breng de kip met het water in een pan aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een
deksel op de pan en kook de kip in ca. 1 uur gaar. Neem de kip uit de pan, ontvel en
ontbeen hem en snijd het vlees in stukjes. Wrijf de kleingesneden ui met de
uitgeperste teentjes knoflook, de peper, het gemberpoeder, de kurkuma, de trassi en
de geraspte kemirienoten fijn in een vijzel. Verhit 2 eetlepels van de olie in een
koekepan en fruit hierin het kruidenmengsel 2 minuten. Voeg het gefruite
kruidenmengsel en de stukjes kip aan de bouillon toe. Breng de soep aan de kook.
Draai de hittebron laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken. Maak de soep op
smaak met wat zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de
ringen ui lichtbruin. Serveer de soep bestrooid met de ringen gebakken ui.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kip van ca. 1 kg
1 ½ water
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel trassi
2 geraspte kemirienoten
4 eetlepels olie
zout
1 schoongemaakte en in ringen gesneden ui