Kruidig gebakken aardappelblokjes
home > maleis-koken > Kruidig gebakken aardappelblokjes
Kook de aardappelen in een pan water in ca. 20 minuten gaar. Giet de aardappelen
af, pel ze en snijd ze in blokjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit hierin
de kleingesneden uien, de uitgeperste teentjes knoflook en de fijngehakte groene
peper 3 minuten. Voeg de kurkuma, de komijn- en sesamzaadjes en het maanzaad
toe. Bak alles onder voortdurend omscheppen 2 minuten. Voeg de blokjes aardappel
en wat zout toe en bak het geheel onder regelmatig omscheppen 5 minuten tot de
blokjes aardappel beginnen te kleuren. Serveer het gerecht besprenkeld met het
citroensap en bestrooid met de fijngehakte peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g schoongeboende aardappelen
3 eetlepels olie
2 schoongemaakte en kleingesneden uien
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en
fijngehakte groene peper
½ theelepel kurkuma
½ theelepel komijnzaadjes
1 eetlepel sesamzaadjes
1 eetlepel maanzaad
zout
3 eetlepels citroensap
1 eetlepel fijngehakte peterselie