Kruidige eend

home > maleis-koken > Kruidige eend

Vermeng het citroensap in een schaal met de sojasaus, de sherry, de suiker en wat
zout en peper. Wentel de stukken eend door het mengsel en laat ze ca. 2 uur op
een koele plaats marineren. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de
kleingesneden uien en de uitgeperste teentjes knoflook 3 minuten. Voeg de sambal,
de kurkuma, de trassi en de citroenrasp toe en fruit alles onder voortdurend
omscheppen 2 minuten. Voeg de stukken gemarineerde eend toe en bak deze onder
regelmatig keren lichtbruin. Voeg de marinade toe en breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip ca. 1 uur
zachtjes sudderen tot ze gaar zijn. Leg de stukken kip op een schaal en schenk er
het stoofvocht over.





Ingrediënten voor 4 personen

1 dl citroensap
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels droge sherry
1 eetlepel suiker
zout
peper
1 in acht stukken gesneden en ontvelde eend
van ca 1250 g
4 eetlepels olie
2 schoongemaakte en kleingesneden uien
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 eetlepel sambal
1 theelepel kurkuma
1 theelepel trassi
geraspte schil van 1 citroen