Kruidige eieren

home > maleis-koken > Kruidige eieren

Verhit de olie in een pan en bak hierin de gepelde eieren lichtbruin. Neem de eieren
uit de pan en houd ze apart. Fruit de kleingesneden uien en de uitgeperste teentjes
knoflook in de in de pan achtergebleven olie 3 minuten. Voeg het water, de
tomatenpuree, de sambal, de azijn, de suiker, de kurkuma en wat zout en peper toe.
Breng de saus onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg de eieren toe. Draai de
hittebron laag en laat alles 5 minuten zachtjes koken.





Ingrediënten voor 4 personen

3 eetlepels olie
8 gepelde, hardgekookte eieren
2 schoongemaakte en kleingesneden uien
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 dl water
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel sambal
1 eetlepel azijn
1 theelepel suiker
½ theelepel kurkuma
zout
peper