Lamsvlees met uien

home > maleis-koken > Lamsvlees met uien

Vermeng de honing in een kommetje met de azijn en wat zout. Bestrijk de blokken
vlees met het honingmengsel. Laat het vlees ten minste 2 uur op een koele plaats
staan. Verhit de boter in een pan en bak hierin de ringen ui lichtbruin. Voeg de
blokken vlees toe en bak deze rondom lichtbruin. Voeg de uitgeperste teentjes
knoflook en de kerrie toe en hak alles onder voortdurend omscheppen 3 minuten.
Voeg het water en de yoghurt toe, schep alles goed dooreen en breng het geheel
aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 20
minuten zachtjes koken tot het vlees gaar is. Serveer het gerecht bestrooid met de
fijngehakte peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

2 theelepels honing
1 theelepel azijn
zout
500 g in flinke blokken gesneden lamslappen
50 g boter
2 schoongemaakte en in ringen gesneden uien
3 uitgeperste teentjes knoflook
1 eetlepel kerrie
1 dl water
1 dl yoghurt
1 eetlepel fijngehakte peterselie