Rundvlees met groenten en eieren
home > maleis-koken > Rundvlees met groenten en eieren
Breng de blokken vlees met het water in een pan aan de kook. Draai de hittebron
laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees ca. uur zachtjes sudderen tot het
gaar is. Laat de blokken vlees uitlekken en houd het stoofvocht apart. Verhit de olie
in een grote pan en bak hierin de ringen ui lichtbruin. Voeg de uitgeperste teentjes
knoflook, de fijngehakte groene pepers, de geraspte gemberwortel, de komijn, de
koriander, de kurkuma, het vijfkruidenpoeder en wat zout toe. Fruit het mengsel
onder voortdurend omscheppen 2 minuten. Schep de uitgelekte blokken vlees door
het kruidenmengsel. Voeg het stoofvocht van het vlees, de plakjes winterwortel, de
sjalotjes, de blokjes aardappel, de tomatenpuree en de tomatenketchup toe. Breng
het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat
alles ca. 20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Voeg de gehalveerde
eieren en de doperwtjes toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Serveer
het gerecht bestrooid met de reepjes lenteui.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g in blokken gesneden magere runderlappen
5 dl water
3 eetlepels olie
1 schoongemaakte en in ringen gesneden ui
3 uitgeperste teentjes knoflook
2 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en
fijngehakte groene pepers
2 theelepels geraspte verse gemberwortel
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel gemalen koriander
1 theelepel kurkuma
1 theelepel vijfkruidenpoeder
zout
1 geschilde en in plakjes gesneden winterwortel
8 schoongemaakte sjalotjes of andere kleine uien
500 g geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
3 eetlepels tomatenpuree
3 eetlepels tomatenketchup
4 gepelde en overlangs doormidden gesneden hardgekookte eieren
100 g gare doperwtjes (uit blik)
2 in reepjes gesneden lenteuitjes